نقد و بررسی شیائومی جی پرو ۲۷i

مانیتورها دنیای عجیبی دارند. از مانیتورهای ۱۴ اینچی CRT که مثل کاسه ماهی بودند تا ۱۷ اینچی‌های سنگین و غول‌پیکر، ۱۹ اینچی‌های ۴:۳ LCD، ۲۱ اینچی‌های ۱۶:۹ با رزولوشن ۱۰۸۰p و پنل VA، و در نهایت به ۲۷ اینچی‌های ۴K IPS و حتی ۳۲ اینچی‌های ۴K با HDR یا OLED می‌رسیم؛ در این مسیر، تعریف “طبیعی” در ذهن ما هم تغییر می‌کند.

استفاده‌ی روزانه از یک مانیتور ۳۲ اینچی باعث می‌شود خیلی زود فراموش کنید که این اندازه، تا همین چند وقت پیش برای یک تلویزیون اتاق نشیمن هم زیاد محسوب می‌شد. بعد از عادت کردن به ۳۲ اینچی، برگشت به مانیتور ۲۷ اینچی حس استفاده از همان ۱۴ اینچی قدیمی را به شما می‌دهد؛ همان که مدام وزوز می‌کرد و نیاز به دی‌گوس کردن داشت!

اما بعد یادتان می‌افتد که این مانیتور فقط ۳۰۰ پوند/۳۵۰ دلار قیمت دارد، و هر گونه نارضایتی از بین می‌رود. یک مانیتور mini-LED با این قیمت، فوق‌العاده است، به‌خصوص که مدل‌های مشابه از کمپانی‌های کولر مستر یا AOC دو برابر قیمت دارند. G Pro 27i همچنین از نقاط کوانتومی (Quantum Dots)، نرخ تازه‌سازی ۱۸۰ هرتز (با FreeSync)، و تعداد زیادی پورت ورودی بهره می‌برد.

برای خوانندگان بریتانیایی، خوشحالیم که بگوییم این مانیتور دارای آداپتور برق با پریز سه شاخه بریتانیایی است. مانیتورهای شیائومی در گذشته با پریز دو شاخه آمریکایی عرضه می‌شدند که نیاز به آداپتور داشت، اما حالا این مشکل برطرف شده است. البته، چون مانیتور نیاز به آداپتور برق جداگانه دارد و کابل آن خیلی بلند نیست، باید آن را نزدیک به پریز برق قرار دهید.

مشخصات Xiaomi G Pro 27i
نمای جلوی Xiaomi G Pro 27i

(عکس: فیوچر)

صفحه نمایش: ۲۷ اینچ IPS با نور پس زمینه mini-LED
رزولوشن: ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰
نرخ تازه‌سازی: ۱۸۰ هرتز
زمان پاسخگویی: ۱ میلی‌ثانیه
روشنایی: HDR1000
اتصالات: ۲ عدد DisplayPort 1.4، ۲ عدد HDMI 2.0، ۳.۵ میلی‌متری صدا
ابعاد: ۶۱۳ در ۱۶۹.۵ در ۵۲۶.۵ میلی‌متر (با پایه)
وزن: ۶.۸ کیلوگرم (با پایه)
قیمت:
۳۰۰ پوند | ۳۵۰ دلار

نور پس‌زمینه mini-LED به ۱۱۵۲ ناحیه‌ی کم‌نور محلی تقسیم شده است که هر کدام از چهار LED کوچک تشکیل شده‌اند. به همین دلیل، هاله‌ای که در مانیتورهای با مناطق بزرگ‌تر دیده می‌شود، در این مدل تقریبا وجود ندارد. این یعنی ۳۲۰۰ پیکسل در هر ناحیه که با تراکم پیکسلی ۱۰۹ ppi، ناحیه‌ی بزرگی نیست. با فرض اینکه نسبت ابعاد این مناطق همان ۱۶:۹ صفحه نمایش باشد، هر ناحیه حدود ۷۵ در ۴۲ پیکسل خواهد بود. این اندازه هنوز بسیار بزرگ‌تر از پیکسل‌های جداگانه‌ی OLED است، اما بسیار بهتر از نور پس‌زمینه‌های سنتی است.

با این حال، هنوز کمی گلوری وجود دارد، به ویژه در اطراف اشیاء روشن که در برابر پس‌زمینه تیره قرار دارند. روشنایی بسیار بالاست، حتی بیش از حد، و در بیشتر مواقع باید روشنایی را کم کنید که خوشبختانه با کنترل‌های OSD شیائومی به‌راحتی امکان‌پذیر است. اگر آن را در کنار یک پنل IPS استاندارد قرار دهید، تفاوت در روشنایی و کنتراست کاملا مشهود خواهد بود.

نمای نزدیک Xiaomi G Pro 27i
(عکس: فیوچر)

تولید رنگ فوق‌العاده است و ادعا می‌شود که ۹۹٪ از طیف رنگی DCI-P3 را پوشش می‌دهد که ۲۵٪ رنگ بیشتر از sRGB رایج نمایش می‌دهد. با گواهی HDR-1000، اگر به بازی‌هایی با رنگ‌های زنده علاقه‌مند هستید، نتیجه‌ی بسیار جذابی خواهید گرفت. آزمایش‌ها با کالری‌متر این موضوع را تایید می‌کند و نشان می‌دهد که ۹۸٪ از طیف P3 را پوشش می‌دهد و حداکثر روشنایی آن ۶۹۰ نیت است. این میزان از بسیاری از OLEDها بهتر و بسیار بهتر از ارقام معمول در این محدوده قیمتی است.

پنل، ویژگی اصلی است، اما موارد دیگری نیز وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کرد. G Pro 27i مانیتوری است که از همه طرف باید تحسین شود. به همین دلیل، یک حلقه نورانی در محل اتصال پایه به پشت صفحه نمایش وجود دارد (رنگ آن از طریق OSD قابل کنترل است) و یک پوشش برای مخفی کردن محل اتصال کابل‌ها وجود دارد (البته خود کابل‌ها هنوز قابل مشاهده هستند).

نمای نزدیک پایه Xiaomi G Pro 27i
(عکس: فیوچر)

پایه، به طور غیرمعمول، با چهار پیچ (پیچ‌گوشتی همراه آن ارائه می‌شود) به قسمت عمودی پایه متصل می‌شود، که کمی قدیمی به نظر می‌رسد، اما کاری نیست که بخواهید بیشتر از یک یا دو بار در طول عمر مانیتور انجام دهید و منجر به پیکربندی بسیار پایدار می‌شود.

داشتن چهار ورودی ویدیو در یک مانیتور گیمینگ بسیار خوب است و احتمالا استفاده از همه‌ی آن‌ها در رویاهای ماست! کامپیوتر رومیزی و لپ‌تاپ، کنسول بازی و دانگل پخش محتوا، شاید؟ اگر این تنها مانیتور اتاق بازی یا اتاق خواب شماست، خوب است که بتوانید چندین دستگاه را بدون نیاز به سوئیچر به آن متصل کنید، هرچند باید چیزی را به جک صدا وصل کنید، زیرا این مانیتور بلندگوهای داخلی ندارد.

نمای پشتی Xiaomi G Pro 27i
(عکس: فیوچر)

پورت‌های HDMI نسخه ۲.۰ هستند، بنابراین در رزولوشن ۱۴۴۰p به ۱۴۴ هرتز محدود می‌شوند، اما کانکتورهای DP 1.4 می‌توانند به خوبی پیکسل‌ها را نمایش دهند. تنها چیزی که کم است، اتصال USB-C است و اگر به جابه‌جایی هاب USB بین چند کامپیوتر عادت کرده‌اید، برگشت به روش‌های قدیمی می‌تواند کمی سخت باشد.

اگر … بخرید

به دنبال یک مانیتور عالی با قیمت مناسب هستید: ممکن است مانیتورهای با امکانات بیشتر و جذاب‌تر وجود داشته باشد، اما اگر فقط به دنبال یک نمایشگر گیمینگ ۱۴۴۰p سریع با کنتراست و روشنایی بالا هستید، این مانیتور ارزش خرید دارد.

اگر … نخرید

به دنبال مانیتور ۴K هستید: تنها نقاط ضعف G Pro 27i مواردی هستند که در آن وجود ندارند. اگر می‌خواهید یک مانیتور ۳۲ اینچی ۴K OLED داشته باشید، آن را بخرید.

و این یکی از نکات کلیدی در مورد G Pro 27i است. در دنیای OLEDها، از mini-LED استفاده می‌کند. در حالی که USB-C در حال تبدیل شدن به کانکتور ویدیویی آینده است، از DisplayPort و پورت‌های HDMI استفاده می‌کند که نمی‌توانند حداکثر نرخ تازه‌سازی را تامین کنند. چیزهایی مثل وبکم داخلی یا حتی بلندگو ندارد.

در حالی که مانیتورهای دیگر به هاب‌هایی برای سازماندهی کامپیوترها و سایر دستگاه‌ها تبدیل شده‌اند، این مانیتور چیزی ساده‌تر است: فقط یک نمایشگر و هیچ چیز دیگر. خوشبختانه، در نمایش دادن تصاویر بسیار خوب عمل می‌کند و با توجه به قیمت پایین آن برای یک پنل mini-LED، نباید رویکرد متمرکز آن را نادیده بگیریم. یکی (یا دو عدد!) از این مانیتورها را روی میز خود قرار دهید، آن را از طریق DisplayPort به سیستم متصل کنید و از تجربه‌ی گیمینگ سریع، روشن و رنگارنگ لذت ببرید. آیا واقعا چیزی فراتر از این می‌خواهیم؟

مجله خبری بازی و تکنولوژی بازی تاک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *